Naar hoofdinhoud springen

Hagebau Schneider

Galerij

cantilever racking warehouse, rack-clad building
rack-clad warehouse
pallet racking warehouse, rack-clad building
cantilever racking warehouse, rack-clad building
pallet racking warehouse, rack-clad building
pallet racking warehouse, rack-clad building
pallet racking, vertical racking
pallet racking with roof
pallet racking, cantilever racking

Reksysteem en halconstructie economisch gecombineerd

Jos. Schneider GmbH realiseerde een drive-in magazijn met OHRA pallet- en draagarmstellingen in hun nieuwe Hagebaumarkt in het Beierse Dorfen, waaruit de klanten tuin- en houtproducten rechtstreeks met hun auto kunnen ophalen. OHRA ontwierp de drive-in als een rekkenhal: De reksteunen dienen ook tegelijk als dragende onderconstructie voor de halconstructie. Dit verkort de projecttijd en biedt aanzienlijke kostenvoordelen. 

Het complete Hagebau-assortiment met tuincentrum en bouwmaterialenhandel kan worden aangeboden in de ruime verkoopruimte van de locatie die eind 2018 werd geopend. De drive-in-hal alleen al beslaat een oppervlakte van ongeveer 2.000 vierkante meter. 

Om de tuin- en houtproducten op te slaan besloot Jos. Schneider voor een mix van tot 48 meter lange draagarm- en palletstellingen. Om een continue opslag van verschillende artikelen in de draagarmstellingen te realiseren, zijn alle opslagniveaus voorzien van roosters. Door het gebruik van stalen profielen met massieve wanden voor alle dragende elementen, bereiken de rekken van OHRA een hoog draagvermogen. Bovendien kunnen de profielen elastisch meegeven bij impact en permanent hun statische eigenschappen behouden. Ze bieden ook een permanente basis voor het dak en de wanden.

De dakbeekking van de rekkenhal bestaat uit stalen trapeziumplaten die door OHRA zijn gemonteerd, inclusief accessoires zoals lichtpanelen, regengoten of regenpijpen. De constructie beschikt ook over een fotovoltaïsch systeem van 750 kilovolt, dat niet alleen elektriciteit voor eigen gebruik genereert, maar ook overtollige energie aan het openbare net toevoert. Stalen trapeziumplaten werden ook voor de gevelbekleding gebruikt. Rondom ventilatieroosters in het bovenste gedeelte van de muur en ventilatielamellen in het onderste gedeelte zorgen voor een permanente, goede ventilatie van de hal. Toegang is mogelijk via drie sectionaaldeuren met afmetingen van respectievelijk 6.000 bij 4.000 mm en 3.000 bij 3.000 mm. 

In totaal heeft OHRA 185 ton staal geleverd en gemonteerd voor de reksystemen en voor de dak- en wandconstructie. OHRA leverde ook de nodige verifieerbare statische berekeningen voor het gehele ontwerp.

Over Jos Schneider:

De Jos. Schneider GmbH is een middelgroot familiebedrijf dat sinds 1896 in Traunstein in Chiemgau is gevestigd. Vandaag heeft het bedrijf dat door de vierde generatie wordt geleid ongeveer 400 mensen in dienst in 13 Hagebaumärkten en twee speciaalzaken "werkers welt". Sinds 1976 is het bedrijf aandeelhouder van Hagebaumarkt GmbH und Co. KG in Soltau, de grootste franchisegever in de branche.