Naar hoofdinhoud springen

HG COMMERCIALE Biel

Galerij

Binnen- en buitenopslag voor bouw- en houtmateriaal

Nieuw drive-through-magazijn voor de locatie Biel

HG COMMERCIALE (HGC), een van de leidende handelshuizen in de Zwitserse bouwsector, rustte zijn nieuwe verkooppunt in Biel uit met stellingsystemen van OHRA. Een op maat gesneden combinatie van draagarm-, pallet- en verticale stellingen biedt plaats aan een breed productpalet aan bouwmaterialen. Het overdekte magazijn is als drive-through-magazijn geconcipieerd: de klanten rijden in één richting door het magazijn en verkrijgen hun goederen rechtstreeks uit de verschillende stellingen.

Professionals uit de bouw- en verbouwingssector vinden bij HGC, naast klassiek bouwmateriaal, ook houtmaterialen, gereedschap, tuinartikelen en wand- en vloerbedekking. Door de uitbreiding van het magazijn in Biel kan HGC haar klanten in de regio een nog breder en dieper productassortiment bieden. Om de vele verschillende goederen veilig en efficiënt op te slaan, rustte HGC het nieuwe drive-through-magazijn uit met een combinatie van verschillende stellingsystemen van OHRA. Het in Kerpen, Duitsland gevestigde bedrijf heeft zich gespecialiseerd in stellingoplossingen, met name voor de materiaal-, hout- en metaalhandel. OHRA is voor HGC met haar meer dan 40 verkooppunten hoofdleverancier op het gebied van de opslagtechniek.

Het magazijn in Biel is verdeeld in twee drive-through-zones op ongeveer 3000 vierkante meter. In de hal monteerde OHRA zo'n 600 strekkende meter draagarmstellingen van 9 meter hoog, zeven opslagniveaus en overwegend 2,5 meter diepe draagarmen, die bediend worden door vierwegheftrucks. Verticale stellingen aan het einde van de stellinggangen maken bovendien een overzichtelijke opslag mogelijk van balken, profielen en buizen. Pallet- en draagarmstellingen in thermisch verzinkte uitvoering buiten bieden plaats aan nog 600 pallets. Voor de opslag van isolatiemateriaal is een 1000 vierkante meter groot platform in de halconstructie geïntegreerd.

De OHRA-stellingen zijn niet alleen door hun afmetingen, draaglasten en aanvullende uitrustingen precies toegesneden op de door HGC aangeboden goederen, maar ook in de kleuren van het bedrijf uitgevoerd. Staanders en frames zijn zwart gelakt in RAL 9017, planken en draagarmen geel (RAL 1018). Daarmee wordt de huisstijl van het handelshuis consequent doorgevoerd tot in het magazijn waar de klanten hun waren afhalen.

Over HG COMMERCIALE

HG COMMERCIALE is een Zwitsers handelshuis. Het exploiteert 40 verkooppunten voor bouwmateriaal en 20 toonzalen met wand- en vloerbedekking in heel Zwitserland. Het assortiment omvat materiaal voor de bouw- en verbouwingssector, naast vloerbedekking uit keramiek, in sommige regio's ook uit natuursteen en hout. Met zijn 800 medewerkers bereikt HG COMMERCIALE een omzet van rond 1 miljard Zwitserse franken.