Naar hoofdinhoud springen

Holz Herbst GmbH

Galerij

Pallet- en draagarmstellingen voor de houthandel

Minder schade door warmgewalste stellingprofielen bij Holz Herbst

Bij houthandel Holz Herbst in Lüneburg raakten goederen en stellingen bij het omgaan met de houtproducten telkens weer beschadigd. Met nieuwe stellingen van OHRA die uit massieve, warmgewalste staalprofielen zijn samengesteld, kon het bedrijf deze schadepost minimaliseren. Bovendien maakt de compacte bouwwijze hogere stellingen met meer opslagniveaus mogelijk, zodat ook de opslagcapaciteit kon worden vergroot.

Holz Herbst heeft zich vooral bewezen als leverancier van houtwerk voor bedrijven (met als zwaartepunt timmerwerk) met een hoog serviceniveau. Het bedrijf levert bijvoorbeeld individueel aangevraagde goederen rechtstreeks naar de bouwplaats. Daarbij speelt het magazijn een sleutelrol. Niet alleen moet dit voor voldoende voorraad zorgen, ook moet probleemloos order verzamelen mogelijk zijn. Maar de oude opslaginrichting kon niet meer voldoen aan de stijgende eisen van klanten ten aanzien van kwaliteit en leversnelheid. Door de steeds krapper wordende magazijncapaciteit moesten de goederen vaak verplaatst worden om bij de juiste artikelen te kunnen. Dat kostte tijd en leidde geregeld tot beschadigingen, niet alleen aan de goederen, maar ook aan de stellingen zelf.

Daarom rustte Herbst zijn magazijnruimte uit met stellingen van OHRA. Het in Kerpen in Duitsland gevestigde bedrijf heeft zich gespecialiseerd in stellingoplossingen voor onder andere de houthandel. Vooral de massieve kwaliteit van de stellingen overtuigde Holz Herbst. In tegenstelling tot stellingen uit plaatstaal geven de warmgewalste staalprofielen van de OHRA-sterllingen bij stoten elastisch mee en knikken ze niet. Zo behouden ze duurzaam hun draagkracht.

Holz Herbst rustte al in 1993 de eerste van drie hallen uit met OHRA-stellingen. In 1996 volgde de tweede hal, in 2012 de derde. Omdat bij Herbst zeer verschillende goederen worden opgeslagen, van losse schroeven tot 18 meter lang gelamineerd hout, gebruikt het bedrijf zowel draagarmstellingen met verschillende armlengten als palletstellingen met een vakbreedte van 2700 millimeter van OHRA. De stellingen zijn gemiddeld 36 meter lang en bieden zes opslagniveaus bij een hoogte van zeven meter.

Alles bij elkaar kon Holz Herbst met de OHRA-stellingsystemen de opslagcapaciteit aanzienlijk vergroten en de toegang tot de goederen vereenvoudigen. Bovendien kon de schade aan goederen en stellingen aanzienlijk worden verminderd. Dure reparaties aan de stellingen zijn niet meer nodig, de veiligheid in het magazijn blijft ook bij eventuele botsingen met heftrucks behouden.

Over Holz Herbst

Holz Herbst GmbH is gevestigd in Lüneburg en is al in 1865 opgericht, toen als mobiele stoomzaagfabriek. Tegenwoordig biedt het bedrijf werk aan 48 medewerkers, die een omzet van zo'n 11 miljoen euro per jaar mogelijk maken. Geleverd wordt vooral aan bedrijfsmatige klanten binnen een straal van 75 kilometer rondom Lüneburg met hout, houtproducten (zoals parket, deuren of houtvezelisolatie) en nevenproducten.