Naar hoofdinhoud springen

Holz Possling

Galerij

Stellingsystemen voor de houthandel

Individuele magazijnoplossing uit één hand voor het complete assortiment

Holz Possling, een zeer grote houthandel in Berlijn en Brandenburg, zet op zijn drie locaties stellingsystemen van OHRA in voor de opslag van het hele assortiment. De draagarm-, pallet- en verticale stellingen van de in Kerpen, Duitsland, gevestigde magazijnspecialist bieden dankzij hun modulaire opbouw plaats voor de uiteenlopende producten van het hele assortiment. De Berlijnse houthandel kan met de stellingsystemen zowel het beschikbare magazijnoppervlak optimaal benutten als de inspanningen voor het omgaan met de goederen verminderen.

Oorspronkelijk sloeg Possling zijn goederen (naast hout en houtmaterialen ook vloeren, stenen, zakverpakkingen en andere bouwmaterialen) op in houthallen en blokopslag. Maar een slecht ruimtegebruik en de intensieve handmatige inspanningen van dit opslagsysteem maakten een modernere oplossing noodzakelijk. Daarom rustte Possling zijn magazijns uit met een aantal stellingen van OHRA Regalanlagen GmbH. De stellingspecialist uit Kerpen overtuigde door een omvangrijk assortiment aan stellingsystemen: naast draagarm- en palletstellingen, ook in zware uitrusting, had Possling speciale stellingen nodig voor de opslag van deuren en kozijnen en voor het staand opslaan van platen.

Daarbij maakte het OHRA-systeem ook de realisering mogelijk van speciale wensen bij de vormgeving van de stellingsystemen: zo worden bijvoorbeeld tot 14 meter lange stukken hout in draagarmstellingen opgeslagen, die met een armlengte van 2350 mm een dubbel zo grote opslagdiepte bieden als normaal. De tot 6 meter hoge en 50 meter lange draagarmrijen maken bovendien een intensief gebruik van het magazijnoppervlak mogelijk. Voor het gedeelte in de open lucht zijn de draagarmstellingen bovendien voorzien van een dak, waarbij op verzoek van Possling de dakarm met zijn 4 meter bijzonder lang is uitgevoerd. De palletstellingen rustte OHRA uit met allerlei tussenniveaus om zo ook zakverpakkingen, stenen enz. veilig en ruimtebesparend op te kunnen slaan.

Sinds de bouw van de eerste stelling heeft Possling zijn magazijnen regelmatig gemoderniseerd en uitgebreid. Daarbij leverde en monteerde OHRA niet alleen de stellingen, maar verzorgde ook de noodzakelijke statische berekeningen voor een veilige opslag van de verschillende goederen.

Over Holz Possling

Ook nu nog is het al in 1841 opgerichte en in Berlijn gevestigde Possling GmbH & Co. KG een familiebedrijf. Net als toen is hout de specialiteit van de groot- en detailhandel: met zowel ruwe als gladgeschaafde balken biedt het bedrijf een groot assortiment aan diktes, lengtes en profielen. Het aanbod varieert niet alleen van parket tot daksparren, van wintertuinen tot tuinhekken, van spaanplaten tot vensterbanken. De bouwmarkt vult dit assortiment aan met gereedschap, machines, sanitair, elektrische apparaten, verf en montagemiddelen. Het bedrijf biedt op drie locaties werk aan ongeveer 450 medewerkers en genereert een omzet van ongeveer 100 miljoen euro per jaar.