Naar hoofdinhoud springen

J. Stocker Fensterbau AG

Galerie

mobile cantilever racking system
mobile cantilever racking system
mobile cantilever racking system
mobile cantilever racking system

Stocker Fensterbau: optimaal gebruik van de ruimte

Dankzij een nieuw verrijdbaar stellingsysteem van OHRA kan J. Stocker Fensterbau AG, met slechts zeer weinig extra benodigde ruimte, zijn opslagcapaciteit voor houten balken aanzienlijk vergroten. Vier dubbelzijdige draagarmstellingen, die op verplaatsbare wagens zijn gemonteerd, maken het mogelijk om opslagruimte te besparen en minder verplaatsingen te hoeven doen. De besturing van het systeem gebeurt via een remote control, bijvoorbeeld vanaf de heftruck of handmatig op de verplaatsbare wagen. De frequentie gestuurde afstandsbediening maakt ook speciale functies mogelijk, zoals het positioneren van de verrijdbare wagens voor handmatig verzamelen van de orders of het automatisch vrijgeven van de doorgang naar een magazijnpoort na een bepaalde tijd zonder beweging. Daarnaast is de afstandsbediening van het systeem uitgebreid zodat er ook vier magazijnpoorten mee bediend kunnen worden.

Stocker vervaardigt individuele houten en houtmetalen ramen voor alle soorten gebouwen. Dankzij de ultramoderne productie kan het bedrijf snel en flexibel reageren op de wensen van de klant. Door de uitbreiding van de houtzagerij was nu aanzienlijk meer capaciteit nodig voor de opslag van de zes meter lange houten balken, die als uitgangsmateriaal voor de ramen worden gebruikt. Hiervoor diende echter zo min mogelijk ruimte in de bestaande hal te worden gebruikt. Daarom heeft Stocker een verrijdbaar stellingsysteem van OHRA geïnstalleerd: het bestaat uit een draagarmstelling die aan de vloer wordt verankerd en vier dubbelzijdige stellingen die op verrijdbare wagens zijn gemonteerd. Door de wagens te verplaatsen tot een compact opslagblok, is er altijd maar één gangpad open voor gebruik met een vierwegheftruck. Daardoor kan de ruimte optimaal benut worden. De vier verrijdbare stellingen zijn 6,4 meter lang en bieden op vijf niveaus een maximale opslaghoogte van vijf meter. Op elk onderstel kan tenminste 39 ton worden geladen.

Het systeem wordt bediend via twee remote controls of handmatig op de wagen. Omdat de ruim 16 meter lange wagen een doorgang naar een aangrenzende hal kruist, is op de gangdeur een extra knop geïnstalleerd waarmee het bijbehorende gangpad kan worden geopend. Bovendien is het besturingssysteem dusdanig geprogrammeerd dat de wagens de poortopening automatisch vrijmaken na tien minuten inactiviteit. Door de besturing van het stellingsysteem kunnen in totaal vier magazijnpoorten worden bediend. De heftruckchauffeur heeft dus maar één afstandsbediening nodig waarmee hij zowel de stellingen alsook de poorten kan bedienen. De stellingen kunnen ook via de bediening naar een pickpositie worden verplaatst: alle vijf gangpaden tussen de wagens zijn open zodat het hout met de hand kan worden verwijderd.

Het stellingsysteem dat in augustus 2020 in gebruik werd genomen, biedt zowel de vereiste, extra opslagcapaciteit als een aanzienlijk efficiëntere en gemakkelijkere verwijdering van het hout.

Over J. Stocker Fensterbau AG:

In 1981 nam Hans Stocker het timmerbedrijf van zijn vader over en richtte J. Stocker Fensterbau AG op. De productie van ramen werd de hoofdactiviteit. In 2013 nam Daniel Egli het bedrijf uiteindelijk over. Tegenwoordig heeft Stocker meer dan 25 mensen in dienst en levert het op maat gemaakte ramen voor alle soorten gebouwen aan klanten in de regio Baden, Luzern en Zug. Het hart van de productie is een state-of-the-art Weinig Conturex-systeem. Het verwerkt het aangeleverde hout volautomatisch en met maximale precisie op drie werkstations tot alle gewenste profielmaten en -types. De geassembleerde ramen worden vervolgens automatisch geverfd en gemonteerd tot hoogwaardige vensterramen.