Naar hoofdinhoud springen

Hue Socoda

Galerij

timber storage systems
cantilever racking with forklift truck
timber storage systems
timber storage systems
timber storage systems
cantilever racking with forklift truck

Hoog gestapeld op flexibele armen

Hue-Socoda, een van de grootste distributeurs van houten plaatmaterialen in Bretagne, heeft zijn nieuwe magazijn in Langueux uitgerust met stellingsystemen van OHRA: Dankzij de stabiele draagarmstellingen kon het reksysteem met een hoogte van negen meter worden gerealiseerd - en is daarmee ruim twee keer zo hoog als in het oude magazijn. Daarnaast optimaliseert een opslagplatform het ruimtegebruik in het magazijn: Klein materiaal kan hiermee ruimtebesparend op twee verdiepingen worden opgeborgen. Bovendien maken 90 centimeter hoge consoles het makkelijker voor heftrucks om de bijgeleverde platenpakketten in de goederenontvangst weg te zetten.

In 2017 verhuisde Hue-Socoda naar de nieuwe locatie. Hoewel er minder totale ruimte beschikbaar is dan op de vorige locatie, was het toch mogelijk om de opslagcapaciteit aanzienlijk uit te breiden en de logistieke processen te verbeteren. De draagarmstellingen van OHRA, die door de constructie van volwandige warmgewalste staalprofielen een hoog draagvermogen mogelijk maken, dragen hier in belangrijke mate aan bij: De opslaghoogte kon worden vergroot tot negen meter - in het oude magazijn was het stellingsysteem slechts vier meter hoog. Dit biedt voldoende opslagcapaciteit om direct toegang te hebben tot alle 1.200 artikelen - onder andere hout-, melamine- en laminaatpanelen of deuren. Dit maakte het mogelijk om de volledige magazijnvoorraad in één gebouw te consolideren. Een ander belangrijk argument voor de draagarmstellingen van OHRA was dat de draagarmen niet aan de staander zijn geschroefd, maar enkel in de staanders worden gehangen. Dit betekent dat de hoogte van de afzonderlijke opslagniveaus zonder gereedschap kan worden gewijzigd, bijvoorbeeld als dit nodig is voor wijzigingen in het productassortiment. 

Daarnaast heeft OHRA een opslagplatform geïnstalleerd waarop bovenaan en onderaan legbordstellingen zijn geplaatst. Hierin zijn bijvoorbeeld randbanden of fittingen opgeborgen. Deze uitbreiding van de opslagruimte door een verdere verdieping maakt een optimale benutting van de beschikbare ruimte mogelijk. 

Om de processen bij de goederenlevering te versnellen heeft OHRA ook 90 centimeter hoge consoles geleverd, speciaal afgestemd op de behoeften van Hue-Socoda. De geleverde platenpakketten worden hierop gebufferd, zodat ze snel en eenvoudig van de heftrucks naar de stellingenzone kunnen worden getransporteerd.

De opslagfaciliteiten van OHRA maken over het geheel genomen efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte, vereenvoudigen de logistieke processen en bieden medewerkers optimale werkomstandigheden. Hierdoor kan Hue-Socoda haar doel blijven bereiken om haar kwaliteitsproducten binnen 24 uur te leveren.

Over Hue-Socoda:

Hue-Socoda werd opgericht in 1932. Het bedrijf is gevestigd in Langueux, Breton, telt nu ongeveer 90 medewerkers en heeft een omzet van 37 miljoen euro. 35 eigen vrachtwagens zorgen voor een snelle levering van de bestelde goederen. Het productassortiment omvat panelen, laminaten, melamine, parket, deuren en meubelonderdelen.