Naar hoofdinhoud springen

Krüger & Scharnberg GmbH

Galerij

Het in 1893 opgerichte familiebedrijf manifesteert zich ook in de vijfde generatie als partner voor professionals. Met meerdere vestigingen in Noord-Duitsland levert het bedrijf in bouwmaterialen met circa 100 medewerkers aan een groot aantal vakondernemingen in de bouwmaterialenbranche.

Door de herstructurering van de vestiging Hamburg was het noodzakelijk extra opslagcapaciteit te scheppen. De opdracht aan OHRA als leverancier van de opslagsystemen hield in dat op het beschikbare bedrijfsterrein een opslaghal met draagarm- en palletstellingen moest worden gerealiseerd en buiten extra opslagruimte moest worden gecreëerd.

Uitgaande van het wisselende assortiment ontwierp OHRA een “universeel” opslagsysteem dat uiteenlopende afmetingen en gewichten kan bevatten. Terwijl in de nieuwe hal producten voor de woningbouw, hout en isolatiemateriaal worden opgeslagen, vinden in de buitenopslag bijvoorbeeld stenen, kant- en- klare betonelementen of schoorstenen een plaatsje op de solide stellingsystemen van OHRA.

De nieuw gecreëerde hal met stellingen is een “specialiteit”van OHRA. De steunen en frames van de draagarm- en palletstellingen dienen tegelijkertijd, naast de functie van opslagruimte, die van dragende basisconstructie voor het dak en de wanden. Telkens twee palletstellingen waarop het dak rust en draagarmstellingen met een hoogte van 9.500 mm, ondersteunen de gehele dragende constructie. Daarnaast werd ook een overdekte laadzone met een oversteek van 10 meter gerealiseerd. Het dak zelf, in een uitvoering met verlijmd houten binten, werd door de klant gebouwd.

Afhankelijk van het goederenassortiment zijn verschillende breedtes voor de vakken voor de palletstellingen ontworpen en uitgevoerd. De draagarmstelling met verschillende armlengten kan eveneens voor goederen van variërende afmetingen worden gebruikt.

Tussen de afzonderlijk rijen stellingen in de hal en in de buitenopslag werd ook rekening gehouden met de aanleg van rijpaden voor de goederenverplaatsing met een frontheftruck.