Naar hoofdinhoud springen

Gedimat Laboissiere

Galerij

Geringere schade aan de opgeslagen waren

Het Franse houthandelbedrijf Gedimat Laboissiere heeft zijn opslagvermogen voor houten platen duidelijk verhoogd door middel van een nieuwe rekkenhal. De draagarmstellingen van OHRA dienen daarbij niet alleen als ondersteuning voor de halconstructie, maar verminderen door hun inhaakbare draagarmen ook schade aan de opgeslagen houten platen.

Het bedrijf uit Blois bij Orléans levert hout en houtmaterialen aan zakelijke en privéklanten. De groeiende vraag vereiste de opbouw van nieuwe opslagcapaciteiten voor met melamine gecoate en naturelle houten platen. Aangezien Laboissiere al magazijnen had uitgerust met rekken van OHRA, kreeg de Europese marktleider voor draagarmstellingen ook de opdracht voor de bouw van het nieuwe magazijn voor platen. Daarbij kon het voorstel om het magazijn als rekkenhal te bouwen overtuigen: De stabiele, uit warmgewalst staal gemaakte rekstaanders dienen hierbij tegelijkertijd als dragende constructie voor het afdak en de wanden. Dankzij de aparte, vrijstaande hal kon er snel en goedkoop een specifieke opslagruimte voor houten platen gecreëerd worden zonder de bedrijfsprocessen in de onderneming te storen.

Zo ontstond er een 38 meter lange hal waarvan de buitenwanden telkens uit een eenzijdige draagarmstelling bestaan. Bovendien werd er in het midden tussen beide rekken een tweezijdige draagarmstelling geplaatst. Geleiderails maken het gebruik van een multidirectionele zijlader in de smalle gang mogelijk. Door middel van de individueel op maat gesneden rekken met een hoogte van 5,5, 6,3 en 7,1 meter kon de hal optimaal aangepast worden aan de omgeving. Elk van de 1850 mm lange draagarmen draagt een last van maximaal 600 kilogram. Daarbij zijn de draagarmen niet aan de staanders geschroefd of gelast, maar worden ze flexibel ingehaakt in een rooster van 100 mm in de rekstaanders. Zo kunnen ze bij aanstoten meegeven.

In totaal kon Gedimat Laboissiere het opslagvermogen voor houten platen dankzij de nieuwe rekkenhal aanzienlijk verhogen en tegelijkertijd de door de handeling veroorzaakte schade aan de opgeslagen waren duidelijk verminderen. De klanten van de Franse houthandelonderneming kunnen daardoor profiteren van een nog groter aanbod aan kwalitatief hoogwaardige producten.

Over Gedimat Laboissiere:

Het familiebedrijf Gedimat Laboissiere werd in 1878 opgericht en wordt vandaag de dag geleid door de zesde generatie. Als specialist voor hout en houtproducten met eigen zagerij levert het bedrijf voor ongeveer 80% aan zakelijke klanten, maar biedt ook privéklanten zijn expertise en breed palet aan bekende merkwaren aan. Het grote productportfolio en de hoge voorraad zorgen voor een snelle levering van geschikte producten. De onderneming is lid van Gedimat, de leidende Franse groep van onafhankelijke handelaren voor bouw- en doe-het-zelfbenodigdheden.