Naar hoofdinhoud springen

Maderas Fanega

Galerij

cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking

33 procent meer opslagcapaciteit - met dezelfde opslagoppervlakte

Met draagarmstellingen die individueel zijn aangepast aan de ruimtelijke omstandigheden, realiseerde OHRA bij de Spaanse hout- en ijzerhandel Maderas Fanega een 33 procent hogere opslagcapaciteit - met dezelfde opslagoppervlakte. De kern van het nieuwe systeem wordt gevormd door een rij rekken waarop aan de ene kant draagarmen van 1.200 millimeter en aan de andere kant draagarmen van 1.850 millimeter gemonteerd zijn. Deze ‘asymmetrie’ maakt het mogelijk om de ruimte optimaal te benutten met behoud van de gangbreedte die nodig is voor heftrucks.

Maderas Fanega heeft naam gemaakt in de regio Castilië-La Mancha met een uitgebreid assortiment en een breed scala aan diensten. De continu groeiende productportfolio vereiste nu echter extra opslagcapaciteit. Maderas Fanega besloot daarom het bestaande stellingensysteem te vervangen. De nieuwe stellingen moesten niet alleen hoger zijn, ze moesten ook nauwkeuriger worden aangepast aan de goederen in het magazijn en de ruimtelijke omstandigheden.

Maderas Fanega vertrouwt al decennialang op de stellingen van OHRA. Ook nu werkte het bedrijf nauw samen met OHRA om tot een oplossing op maat te komen. Die bestond uit meerdere rijen planken die met staanderhoogtes tot 6.010 millimeter en zes opslagniveaus de hoogte van het magazijn volledig benutten. De voorheen in het magazijn geplaatste stellingen, ook draagarmstellingen van OHRA, werden aangepast en in een ander deel van de installatie met een lagere magazijnhoogte opgebouwd.

Met de nieuwe stellingen kon OHRA vooral een betere benutting van de oppervlakte realiseren door een rij planken specifiek aan te passen aan het aantal en de afmetingen van de houten verpakkingen die bij Maderas Fanega worden opgeslagen: naast panelen van 2.440 bij 1.220 millimeter slaat het bedrijf ook pakketten van 2.850 bij 2.100 millimeter op. Het uitrusten van alle stellingen met overeenkomstig lange draagarmen zou te veel ruimte hebben gekost, vooral omdat het aanbod aan artikelen in deze afmetingen beperkt is. Daarom rustte OHRA slechts de planken aan een kant uit met 1.850 millimeter lange draagarmen, en de andere kant met draagarmen van 1.200 millimeter. Om ondanks deze asymmetrie de stabiliteit van de stellingen te garanderen, werden de staanders dienovereenkomstig overgedimensioneerd.

Dankzij deze ongebruikelijke constructie kon Maderas Fanega de oppervlakte optimaal benutten zonder de bewegingsvrijheid van de heftruck te beperken. In totaal biedt het magazijn nu 33 procent meer opslagcapaciteit - en heeft het Maderas Fanega de bouw van een nieuw magazijn bespaard.

 

Over Maderas Fanega:

De wortels van Maderas Fanega S.L. gaan terug tot 1965, toen het bedrijf als timmerbedrijf in Daimiel werd opgericht. Hieruit ontstond uiteindelijk in 1984 een houthandel. Tegenwoordig verkoopt het bedrijf een breed assortiment houtproducten en beslag op een oppervlakte van 10.000 vierkante meter.