Naar hoofdinhoud springen

mejo Metall Josten

Galerij

cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system

Nieuwe opslagfaciliteit voor betrouwbare leveringen

mejo Metall Josten, fabrikant en leverancier van aluminium profielen op maat en van speciale profielen, heeft haar opslagcapaciteit uitgebreid met een nieuw logistiek centrum. Het bedrijf gebruikt draagarmstellingen van OHRA om de geëxtrudeerde profielbundels op te slaan, die tot 6.100 millimeter lang zijn en tot 1,5 ton kunnen wegen: De flexibiliteit van de draagarmen was bijzonder overtuigend, evenals de mogelijkheid om de stellingen aan te passen aan de individuele wensen van mejo. De draagarmen met een lengte van 1.500 millimeter zijn individueel afgestemd op de breedte van de opgeslagen profielbundels. Met een staanderhoogte van 7.840 millimeter konden elf opslagniveaus (inclusief voet) gerealiseerd worden. Nu de opslagcapaciteit zo aanzienlijk is uitgebreid, heeft mejo voortaan ongeveer 4.800 ton aluminiumprofielen op voorraad, waardoor haar klanten op een constante en betrouwbare leveringscapaciteit kunnen rekenen.

Nadat de magazijncapaciteiten op de hoofdvestiging van het bedrijf in Düsseldorf hun grenzen hadden bereikt, besloot mejo een nieuw logistiek centrum in Viersen te bouwen. Het magazijn is driemaal zo groot als het oude centrale magazijn in Düsseldorf en biedt op een oppervlakte van 3.200 vierkante meter voldoende ruimte voor toekomstige opslag- en productievereisten. 

Omdat de draagarmstellingen van OHRA hun waarde al bewezen hadden bij de opslag van de profielbundels op de oude locatie, rustte mejo ook het nieuwe magazijn uit met stellingen van de Europese marktleider voor draagarmstellingen. Vergeleken met de volautomatische hoogbouwmagazijnen, die vaak worden gebruikt in de metaalhandel, zijn de OHRA-draagarmstellingen voor mejo economisch efficiënter. Ook de toegepaste draagarmen waren beslissend, omdat deze zonder gereedschap kunnen worden gemonteerd en ze schade aan de voorraadartikelen voorkomen, omdat ze flexibel zijn bij een botsing.

De elf enkel- en dubbelzijdige stellingen, waarvan sommige tot 36,8 meter lang zijn, zijn precies aangepast aan de eisen van mejo wat de asafstand, de hoogte en de armbelasting betreft. Met een lengte van 1.500 millimeter werden de draagarmen zelf ook individueel afgestemd op de breedte van de opgeslagen profielbundels. Dankzij het gebruik van massieve warmgewalste stalen profielen voor alle dragende elementen konden elf opslagniveaus (met basis) worden gerealiseerd met een staanderhoogte van 7.840 millimeter. 

Dankzij de opslagcapaciteiten van de nieuwe locatie kan het bedrijf nu verder groeien en gebruikmaken van vereenvoudigde, logistieke processen

Over mejo Metall Josten:

Mejo Metall Josten GmbH & Co. KG is sinds 1932 fabrikant van aluminium trekprofielen, speciale aluminium profielen, ITEM- en BOSCH-compatibele machinebouwprofielen en composietpanelen van aluminium. Het bedrijf doet een beroep op een reeks van 30 extrusiepersen met een druk tussen 600 en 8000 ton en is een van de topadressen voor honingraatpanelen in Duitsland. De eigen merken No Name Konstruktion®, No Name Halbzeug® en No Name Solar® zijn gebaseerd op het idee om de klant niet te binden aan een specifieke en dure serie als hij speciale accessoires aankoopt. Ondertussen is mejo een van de grootste merkfabrikanten voor ITEM- en BOSCH-compatibele aluminium groef- en veerpootprofielen in Duitsland.