Naar hoofdinhoud springen

Nyfeler Holzwaren AG

Galerij

cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system
cantilever racking system

Verschil tussen oost en west in evenwicht gebracht

Het steil aflopende terrein en de krappe ruimte stelden bijzondere eisen aan het ontwerp van een nieuwe buitenstelling voor de schrijnwerkerij Nyfeler Holzwaren AG. OHRA verdeelde de dubbelzijdige draagarmstelling uiteindelijk in een oost- en een westzijde, die ondanks niveauverschillen van de ondergrond en een verspringende uitbouw worden beschermd door een gemeenschappelijk zes meter diep dak. Met de nieuwe stelling wint Nyfeler aanzienlijk meer opslagruimte, bespaart het tijd bij het opslaan en ophalen en heeft men dankzij de bescherming tegen het weer minder schade aan de opgeslagen goederen.

Vroeger: buiten gestapeld

Tot nu toe had Nyfeler beukenblokken opgeslagen, die de schrijnwerkerij gebruikte voor de productie van de CUBORO-knikkerbaansystemen, evenals brandhout en andere items die buiten worden gestapeld. Maar de europallets die voor dit doel werden gebruikt, raakten voortdurend verweerd, wat resulteerde in gevaarlijk scheve stapels. Om bij de goederen te komen, moesten de artikelen ook voortdurend opnieuw worden gestapeld. Om ze tegen het weer te beschermen, dekte Nyfeler ook elke stapel met zeildoeken af, wat voor veel extra handelingen zorgde. Tenslotte nam het magazijn een te grote oppervlakte in beslag.

Moeilijke omgevingsomstandigheden

Nyfeler besloot daarom om de efficiëntie van het magazijn aanzienlijk te verhogen met een draagarmstelling van OHRA. De beschikbare ruimte vereiste echter een individueel aangepaste constructie: Vanwege het terrein bevond de basis van de ene zijde van het dubbelzijdige rek zich 1,5 meter hoger dan de andere zijde. Bovendien mochten de vrachtwagens niet worden gehinderd bij het manoeuvreren in de besloten ruimte. Tenslotte moest er ruimte zijn voor volledig verschillende goederen: Stapels planken tot 4,4 meter hoog en 5,5 meter lang, evenals tonnen, zakken en andere artikelen.

Stelling met twee zijden

De OHRA-ontwerpers hebben de uitdaging opgelost door de stelling te verdelen: Aan de hogere westzijde zijn de staanders 6.770 millimeter hoog. Hieraan zijn 1,5 meter lange draagarmen met een draagvermogen van 1.000 kilogram bevestigd. Ze vormen vier opslagniveaus, inclusief de voet. Aan de oostzijde is de staanderhoogte 8.270 millimeter waardoor het hoogteverschil van de bodem wordt gecompenseerd. Op de voet van deze zijde worden stapels beuken blokplanken gestapeld, die tot 10 ton kunnen wegen. Een opslagniveau daarboven biedt ruimte voor nog een stapel planken met een gewicht tot 2.300 kilogram. De oost- en westzijde zijn ook verschillend in lengte: De oostzijde begint een paar meter "verder" - zodat de voet van de stelling op de hoeken van de constructie niet uitsteekt op de rijweg en vrachtwagens in een krappe straal rond de stelling kunnen rijden.

Alle opslagniveaus van de stelling zijn voorzien van verzinkte roosters, zodat alle soorten goederen flexibel kunnen worden opgeslagen, ongeacht de lastdrager of stellingbedieningsapparatuur. De verzinkte roosters zorgen ook voor een goede ventilatie van de opgeslagen artikelen en een duidelijk zicht bij het opbergen en picken. Drie meter lange dakarmen met een helling of hellingshoek van 11 graden zijn aan de uiteinden van alle staanders gemonteerd. Het royaal bemeten dak beschermt de opgeslagen goederen betrouwbaar tegen het weer. Bij de statische berekening van de stelling is uiteraard rekening gehouden met de wind- en sneeuwbelastingen die optreden bij een dergelijk groot dakoppervlak.

Capaciteit verdubbeld, tijd bespaard

Het nieuwe stellingensysteem biedt Nyfeler tal van voordelen, zoals directeur Remo Nyfeler benadrukt: "We kunnen nu twee keer zoveel opslaan op hetzelfde vloeroppervlak. Daarnaast besparen we veel tijd door kortere rijafstanden en doordat de goederen die op voorraad liggen niet langer beschermd hoeven te worden door zeildoeken." Ondanks zijn formaat past de stelling esthetisch in zijn omgeving. Tenslotte ziet het hele magazijn er schoon en netjes uit en laat het een positieve indruk achter bij de klant. 

Over Nyfeler Holzwaren:

Nyfeler Holzwaren AG werd opgericht in 1937 en wordt nu in de derde generatie geleid door Margret en Remo Nyfeler. Het familiebedrijf dat in Gondiswil, Zwitserland, is gevestigd, heeft momenteel 14 mensen in dienst. Ze produceren hun eigen producten zoals voetmassagerollers, houten spellen en houten artikelen en verkopen deze via speciaalzaken en in hun eigen fabriekswinkel. Bovendien worden op aanvraag houten artikelen in serie geproduceerd, bijvoorbeeld voor relatiegeschenken. De productie is echter voornamelijk gebaseerd op Cuboro. Dit houten speelgoed bestaat uit meer dan 100 verschillende elementen, waarmee door creatieve combinaties en logisch denken oneindig veel knikkerbanen kunnen worden gecreëerd.