Naar hoofdinhoud springen

Obenauf

Galerij

cantilever racking with roof
cantilever racking with roof
cantilever racking with roof
cantilever racking with roof
cantilever racking with roof

35 procent snellere toegang tot het hout

In het nieuwe distributiecentrum slaat het Sloveense bedrijf Obenauf voortaan constructiehout tot 13 meter lang op in 5,7 meter hoge OHRA draagarmstellingen, in plaats van op de vloer. De bouwmaterialenhandelaar, die gespecialiseerd is in de behoeften van dakdekkers en timmerlieden, heeft daarmee de snelheid van de opslag- en ophaalprocessen met 35 procent verhoogd ten opzichte van de vorige blokopslag.

Snelle levering

Met een grote voorraad artikelen garandeert Obenauf, ook in kleine hoeveelheden, een snelle levering rechtstreeks in het magazijn van de klant. Om deze hoge leveringscapaciteit te kunnen blijven garanderen, heeft het bedrijf op de locatie Kranj het nieuwe magazijn gebouwd. Het voorziet dakdekkers, timmerlieden en fabrikanten van geprefabriceerde huizen van bouwmaterialen en halffabricaten. Bij de planning lag de nadruk op extra opslagmogelijkheden voor constructiehout tot 13 meter lang, aangezien dakdekkers en timmerlieden deze artikelen steeds vaker bij Obenauf bestellen. Tot nu toe sloeg het bedrijf deze balken en 6 meter lange sandwichpanelen voor dakisolatie op de vloer op in blokopslag. Dit maakte het moeilijk om toegang te krijgen tot de afzonderlijke items en veroorzaakte herhaaldelijk schade tijdens het hanteren. Bovendien waren de goederen in de buitenruimte voorheen niet beschermd tegen weersinvloeden.

Bescherming tegen weersinvloeden

Om de toegang tot de artikelen te vereenvoudigen en het gehele in- en uitslagproces efficiënter te maken, besloot Obenauf het externe magazijn uit te rusten met draagarmstellingen van OHRA. Het bedrijf maakt al enkele jaren gebruik van opslagsystemen van de Europese marktleider voor draagarmstellingen. OHRA plaatste voor het nieuwe externe magazijn twee rijen enkelzijdige en tweezijdige stellingen. Op zes opbergniveaus en met 1,25 meter lange, variabel opgehangen draagarmen bieden ze beduidend meer opslagruimte dan mogelijk zou zijn met opslag op de vloer. Dakdragers zijn gemonteerd aan het bovenste uiteinde van de plankdragers; het twee meter diepe dak met een helling van 6 graden beschermt de opgeslagen goederen betrouwbaar tegen weersinvloeden.

Efficiëntere magazijnprocessen

OHRA leverde de stellingen binnen drie maanden en ze werden direct bij de levering opgebouwd. Het nieuwe distributiecentrum kon op tijd openen. Met het nieuwe magazijn kon Obenauf schade aan de opgeslagen goederen verminderen, de efficiëntie van de magazijnprocessen aanzienlijk verbeteren en tegelijkertijd de leverbetrouwbaarheid verder verhogen. “Inmiddels hebben veel timmerlieden en dakdekkers ons nieuwe distributiecentrum bezocht om een indruk te krijgen van wat we samen met OHRA hebben bereikt. Dankzij de draagarmstellingen krijgt u een zeer goed overzicht van de verscheidenheid aan goederen die we momenteel opslaan”, zegt Gregor Grilc, algemeen directeur bij Obenauf.

Over Obenauf d.o.o.:

In slechts een paar jaar wist Obenauf zich te positioneren als dakspecialist in Slovenië, waar dakdekkers, timmerlieden, loodgieters, architecten en particuliere bouwers alles wat met daken te maken heeft, kunnen bestellen. Met kantoren in Ljubljana en Maribor en servicepunten in Novo mesto en Kranj is het bedrijf aanwezig in bijna alle delen van Slovenië. Naast bouwmaterialen van toonaangevende fabrikanten omvat het aanbod ook hoogwaardige diensten zoals opleidingen voor de klanten of de levering van kleine hoeveelheden rechtstreeks aan het magazijn van de klant. Obenauf is lid van Spitzer Holding, een toonaangevend dakbedekkingsbedrijf op de Oostenrijkse markt.