Naar hoofdinhoud springen

Reifenhäuser Reiloy

Galerij

24 uur sneller

Reifenhäuser Reiloy, specialist in zeer slijtvaste cilinders en vijzels voor extrusie- en spuitgietprocessen, heeft door de nieuwbouw van een productie- en expeditiemagazijn de tot nu toe extern opgeslagen grondstoffen en eindproducten terug in de eigen fabriek gebracht. Voor de opslag van de tot 8 ton zware en tot 10 meter lange onderdelen installeerde het bedrijf vijf zware draagarmstellingen van OHRA. Daarmee kon Reiloy de doorlooptijden bij de in- en uitgaande goederenstroom aanzienlijk verkorten en de kosten voor een externe opslag volledig besparen.

Opslagkosten verlagen, toegang versnellen
De opslag van de benodigde grondstoffen alsmede gereed product bij een externe logistieke dienstverlener veroorzaakte hoge opslagkosten. Bovendien was er geen directe toegang tot de goederen in deze oplossing. Het duurde tenminste 24 uur totdat de benodigde goederen uit het externe magazijn in de fabriek beschikbaar waren. Daarom besloot het bedrijf om met een eigen magazijn weer directe toegang tot de goederen te krijgen.

Ontworpen voor hoge lasten
Reifenhäuser Reiloy rustte daarvoor een magazijn van 1.200 vierkante meter uit met stellingen van OHRA: Het bedrijf is een van de marktleiders op het gebied van zware magazijnopslagtechniek in Europa. Robuuste draagarm- en palletstellingen van warmgewalste staalprofielen combineren hoge draaglasten met een slanke, plaatsbesparende constructie. In het magazijn van Reifenhäuser Reiloy installeerde OHRA vijf stellingen van 20 tot 30 meter lang, elk met zeven opslagniveaus. Elk van de meer dan 5,5 meter hoge staanders is ontworpen voor een totale belasting van 15.600 kilogram, elk van de 800 millimeter lange kraagarmen draagt tot 1.300 kilogram. Daarbij zijn de draagarmen flexibel opgehangen en kunnen ze op elk moment zonder gereedschap flexibel worden versteld en zo aan verschillende hoogtes van de opgeslagen goederen worden aangepast. Om te voorkomen dat de cilinders en vijzels tijdens opslag en vervoer beschadigd worden, slaat Reifenhäuser Reiloy ze op pallets op. Daarom rustte OHRA de opslagniveaus uit met roosterlegborden. Elk van deze roosterlegborden is belastbaar met 1.600 kilogram per vierkante meter. Zo kunnen zelfs de zwaarste onderdelen flexibel in de stellingen worden opgeslagen. De bediening van de stellingen gebeurt daarbij plaatsbesparend met een zijlader – aan de stellingpoten aangebrachte truckgeleiding "leiden" de zijlader daarbij veilig door de gangen.

Doorlooptijden aanzienlijk verkort
Met het nieuwe opslagsysteem kan Reifenhäuser Reiloy nu volledig besparen op de kosten voor externe opslag. De opslag- en orderverzamelprocessen vinden gemiddeld ook 24 uur eerder plaats en productie en expeditie kunnen nu snel bij de opgeslagen goederen. Bovendien wordt schade door weersinvloeden, zoals ze tot nu toe steeds weer optraden, volledig vermeden. "In navolging van eerdere contractverlengingen waren we volledig overtuigd van het totaalpakket van OHRA," concludeert Thomas Huhn, Hoofd Operations bij Reifenhäuser Reiloy. "Als referentieproject heeft dit project een hoge reputatie binnen de Reifenhäuser Groep en het heeft ook OHRA vervolgopdrachten opgeleverd. ■


Over Reifenhäuser Reiloy:
De in 1971 opgerichte Reifenhäuser Reiloy GmbH produceert en bewerkt in Troisdorf zeer slijtvaste cilinders en vijzels voor extrusie- en spuitgietprocessen. Met eigen harde legeringen en processen bereikt het bedrijf een bijzonder hoogwaardige slijtagebescherming, die componenten betrouwbaar beschermt tegen abrasie, hechting en corrosie. Reifenhäuser Reiloy maakt met zijn ongeveer 200 werknemers deel uit van de Reifenhäuser Groep. Met zijn zeer gespecialiseerde bedrijfseenheden is het de toonaangevende leverancier van vernieuwende technologieën en componenten voor de extrusie van kunststoffen. Het familiebedrijf, opgericht in 1911, levert hightech oplossingen over de hele wereld. Met zijn technologieën en de know-how van zijn 1.750 medewerkers vormt de Reifenhäuser Groep 's werelds grootste bekwaamheidsnetwerk voor extrusietechnologie voor kunststoffen.