Naar hoofdinhoud springen

Röhrenhandel Appenzell

Galerij

pallet racking galvanized
pallet racking warehouse
pallet racking with roof
pallet racking with roof
pallet racking with roof
pallet racking with roof

Stevig, weerbestendig en nog esthetisch ook

Röhrenhandel Appenzell AG heeft zijn opslagcapaciteit uitgebreid met nieuwe draagarm- en palletstellingen van OHRA om met een nog groter aanbod van bouwmaterialen aan de behoeften van de vakmensen te kunnen voldoen. Bij de realisatie van het magazijn moesten speciale constructieve eisen in acht worden genomen: de frames van de palletstellingen, die binnen zijn geplaatst, moesten in stukken worden gesplitst om met een goederenlift in de kelder te kunnen worden gebracht. De stellingen die buiten zijn geplaatst, zijn ontworpen voor hoge sneeuw- en windbelastingen. Bovendien zijn de stellingen, die aan de eigendomsgrenzen zijn opgesteld, bekleed met lokaal hout, zodat ze esthetisch passen in het omgevingsplan van Appenzell.

Het productaanbod van de Röhrenhandel Appenzell omvat zowel artikelen voor de civiele techniek als voor de bouw, de tuinbouw en algemene betonproducten. Daarnaast vinden werklui een ruim assortiment aan gereedschappen en werkkleding. Om al deze verschillende items op te slaan, besloot het bedrijf een mix van OHRA pallet- en draagarmstellingen te installeren, waarvan sommige in een hal zijn geïnstalleerd en andere buiten. Het nieuwe magazijn biedt plaats aan ongeveer 1.000 europallets en wordt bediend door vorkheftrucks en stapelaars. 

Röhrenhandel Appenzell had in zijn vorige magazijnen al OHRA-stellingen gebruikt en is overtuigd van de stevigheid van de stellingen, die uit warmgewalste kwaliteitsstaalprofielen zijn gemaakt. Een andere belangrijke factor bij de beslissing was de mogelijkheid om de stellingen aan te passen aan de eisen van het bedrijf: zo moesten de frames van de in de hal opgestelde palletstellingen in stukken worden gesplitst, omdat de installatieplaats in de kelder enkel toegankelijk is via een goederenlift. De onderdelen zijn vervolgens zo in elkaar gezet dat ze zonder problemen opnieuw uit elkaar kunnen worden gehaald, bijvoorbeeld bij een verhuizing. 

De buiten geplaatste pallet- en draagarmstellingen zijn voorzien van een dak om de opgeslagen goederen te beschermen; OHRA heeft de staanders voorzien van passende dakarmen en de dakbedekking gebeurde door een lokaal bouwbedrijf. OHRA ontwierp de statica van de stellingen voor de hoge sneeuwbelastingen die gebruikelijk zijn in Appenzell tot 484 kg per vierkante meter en windbelastingen tot 110 kg per vierkante meter. 

Tegelijkertijd moesten de buitenstellingen voldoen aan de in Appenzell geldende ‘lokale veiligheidsvoorschriften’: een niet-glanzende dakbedekking, dakafwatering met retentie - het regenwater wordt op een gecontroleerde manier met speciale processen op het dak vastgehouden - en bekleding van de stellingen aan de straatkant met onbehandeld lokaal hout. Zo zijn de nieuwe stellingen modulair opgebouwd en harmonieus geïntegreerd in de omgeving.

Over Röhrenhandel Appenzell:

Al in de naoorlogse jaren begon het kanton als overheidsinstantie in het Appenzellerland met de productie van buizen onder de naam Röhri. Later werden ze niet meer zelf geproduceerd, maar werd er alleen nog een handel in buizen geëxploiteerd. Het bedrijf werd in 2002 omgezet in een naamloze vennootschap en wordt sindsdien als Röhrenhandel Appenzell AG privaat beheerd. Sindsdien is het productassortiment continu uitgebreid en omvat het vandaag, naast diverse civieltechnische producten, ook artikelen voor de bouw en de tuinbouw en voor bouwvakkers. Het bedrijf ziet zichzelf als een afhaalmarkt, maar levert ook grotere hoeveelheden rechtstreeks op de bouwplaats middels een eigen kraanwagen. Röhrenhandel Appenzell AG is vandaag marktleider in de regio en zijn vijf medewerkers realiseren ondertussen een omzet van enkele miljoenen Zwitserse frank per jaar.