Naar hoofdinhoud springen

Rosa Catene

Galerij

Draagarmstellingen voor staafmateriaal en plaatband

Meer capaciteit in het nieuwe magazijn

Rosa Catene, een leidende fabrikant van industriële kettingen, heeft bij zijn hoofdvestiging in Calolziocorte in Italië een nieuw magazijn voor ruwe materialen gebouwd. De stellingconstructie van OHRA dient daarbij ook als ondersteuning van de overkapping. Deze oplossing biedt niet alleen kostenvoordelen ten opzichte van de traditionele halconstructie, maar maakt ook latere uitbreiding van het magazijn probleemloos mogelijk.

Rosa Catene produceert in de vestiging Calolziocorte kettingen voor toepassingen in de landbouw, de industrie en in werkplaatsen. De voortdurende groei van het bedrijf maakte de bouw noodzakelijk van een nieuw magazijn voor ruwe materialen voor plaatband op pallets en stalen staven in bundels. De opdracht voor de bouw van het magazijn ging naar OHRA. De in Kerpen in Duitsland gevestigde specialist in draagarmstellingsystemen overtuigde Rosa Catene met een concept waarbij de staanders van de draagarmstellingen tegelijkertijd dienden als draagconstructie voor de hal. Bij het voorgestelde concept overlappen de dakelementen van de zes stellinggangen elkaar. Zo ontstaat een volledig overdekt, modulair magazijn dat in de toekomst zonder problemen kan worden uitgebreid. Bovendien biedt deze constructie duidelijke kostenvoordelen en is deze sneller gerealiseerd dan een traditionele hal.

Het totale magazijn is ongeveer 900 vierkante meter groot en bestaat uit vijf 30 meter lange gangen met tweezijdige draagarmstellingen en één enkelzijdige stellinggang. De stellingsystemen van OHRA worden gemaakt uit stabiele warmgewalste staalprofielen waarmee grote bouwhoogten en draaglasten mogelijk zijn. De robuuste bouwwijze vermindert bovendien de kosten- en tijdsinvestering voor reparaties en onderhoud, zoals die noodzakelijk zijn bij botsingen en dergelijke bij traditionele, uit plaatprofielen vervaardigde stellingconstructies.

In de eerste drie stellinggangen wordt het 6500 millimeter lange en 4000 kilogram zware, gebundelde staafmateriaal dubbeldiep op negen niveaus opgeslagen. De draagarmen van de stelling zijn ingehangen en kunnen met schroeven op de millimeter nauwkeurig worden uitgelijnd. Zo is een gelijkmatig opleggen van de opslaggoederen gegarandeerd. Deze gangen worden bediend met een vierzijdige vorkheftruck, die geleid wordt over op de staanders aangebrachte rails. De overige stellinggangen zijn uitgerust met armbruggen en bieden zo een doorlopend opslagoppervlak op zeven niveaus. Hier worden de tot 1200 kilogram zware plaatbanden op pallet opgeslagen. Deze gangen worden bediend met een vorkheftruck.

Het stellingsysteem met ingehangen draagarmen maakt een hoge flexibiliteit mogelijk. Afhankelijk van de eisen kunnen de opslaglocaties van de verschillende materialen worden gewijzigd en omgewisseld.

Over Rosa Catene Spa

Sinds 1924 worden op de locatie Calolziocorte in Italië kettingen voor industriële toepassingen geproduceerd. Sinds 1995 werkt het bedrijf onder de naam ROSA CATENE SPA, maar is net als vroeger bezit van de familie Rosa. Het produceert hoogwaardige kettingen voor verschillende toepassingen: voor lopende banden, aandrijfsystemen, liften en nog veel meer.