Naar hoofdinhoud springen

Rubio Careco

Galerie

Afgedankte voertuigen: Plaats voor 1.080 in plaats van 216

Het Franse autorecyclingbedrijf Rubio Caréco heeft zijn opslagcapaciteit voor afgedankte voertuigen op het bestaande terrein vervijfvoudigd met een nieuw stellingsysteem van OHRA. Tot nu toe bood het 4.000 m² grote buitenterrein plaats aan ongeveer 216 afgedankte voertuigen. Tegenwoordig worden vijf wagens boven elkaar opgeslagen in zes rijen van 18 dubbelzijdige draagarmstellingen. Dit resulteert in een opslagcapaciteit van 1.080 voertuigen op dezelfde oppervlakte. De directe toegang tot elk individueel voertuig die nu mogelijk is, bespaart veel handling, waardoor de logistieke kosten dalen en de veiligheid voor de werknemers toeneemt.

Capaciteitsgrenzen voor vloeropslag
Rubio Caréco is een van de belangrijkste leveranciers van gebruikte auto-onderdelen in de regio Pau en Tarbes ten zuidwesten van Toulouse. Per jaar worden ongeveer 8.000 auto's gerecycled en het bedrijf heeft altijd 40.000 gebruikte onderdelen in voorraad. Het handelsvolume heeft zich in de afgelopen jaren zo positief ontwikkeld dat de capaciteit van de vloeropslag buiten niet langer toereikend was. De toegang tot de individuele voertuigen was bovendien arbeidsintensief en kostbaar.  

Vijf auto's op elkaar
Rubio Caréco besloot daarom in een stellingsysteem van OHRA te investeren: De Europese marktleider voor draagarmstellingen heeft speciaal voor recyclingbedrijven een robuust stellingsysteem voor voertuigen en voertuigonderdelen ontwikkeld. De draagarmstellingen bieden hoge draagvermogens dankzij het toepassen van robuuste warmgewalste staalprofielen: De bij Rubio Caréco geïnstalleerde dubbelzijdige stellingen bieden tot 2.200 kilogram toelaatbaar draagvermogen per opslagniveau en per zijde. Met een stellinghoogte van 7.600 millimeter werden vijf opslagniveaus gerealiseerd. Alle onderdelen van de draagarmstellingen zijn thermisch verzinkt en zodoende geschikt voor buitengebruik.

Nog meer ruimte dankzij zijheftruck
Rubio Caréco gebruikt een zijlader om de voertuigen op te slaan en te transporteren. Geleiderails langs de stellingvoeten maken het voor de heftruckchauffeur gemakkelijker om tussen de stellingen in het gangpad te manoeuvreren – hierdoor kunnen de stellingrijen veel compacter worden opgesteld en kan het beschikbare oppervlak beter worden benut dan wanneer met bijvoorbeeld een vorkheftruck wordt gewerkt.

Met het nieuwe opslagconcept kan Rubio Caréco nu niet alleen vijf keer zoveel voertuigen opslaan in dezelfde ruimte, maar ook voldoen aan de eisen van de Europese richtlijnen voor veilige opslag. Het hele logistieke proces verloopt tegenwoordig efficiënter en economischer.