Naar hoofdinhoud springen

Schneider Baucentrum

Galerij

pallet racking with roof
pallet racking with roof, galvanized
pallet racking with roof, galvanized, rack-clad building
pallet racking, cantilever racking, galvanized
pallet racking, double-sided, galvanized
rack-clad warehouse, drive-in warehouse
pallet racking with roof, galvanized
cantilever racking, pallet racking with roof, galvanized
cantilever racking with roof

Overdekte laadzone met 3 rijstroken voor professionals

Het drive-inconcept, eenvoudig met het voertuig direct naar de gewenste goederen rijden en deze inladen - vooral bij volumineuze en zware artikelen zoals (tuin)bouwmaterialen of tuinhout – vergemakkelijkt het winkelen bij de bouwmarkt. Schneider past deze aanpak ook toe in de vakhandel. Klanten kunnen de goederen die ze nodig hebben gemakkelijk ophalen onder de overdekte laadruimte met drie rijstroken, ongeacht het weer. De hal is door OHRA ontworpen als stellingenmagazijn: de stellingen dienen tevens als draagconstructie voor de halconstructie. Dit verkort de projecttijd en biedt aanzienlijke kostenvoordelen. Het stellingenmagazijn wordt buiten aangevuld met draagarm- en palletstellingen, waar de goederen worden beschermd tegen weersinvloeden door een geïntegreerd dak. Beide ruimtes zijn met elkaar verbonden door een dakoverspanning van 13 meter. Daarnaast realiseerde OHRA een vorstvrije warme hal waarin naast een kantoorruimte ook bouwchemicaliën en vloerbedekking veilig worden opgeslagen.

Tweede stellingenmagazijn

In 2013 werd het eerste stellingenmagazijn op het hagebau-markt terrein door OHRA gebouwd als drive-inhal. Om het hoofd te kunnen bieden aan het toenemende aantal klanten (particulieren en gespecialiseerde handel) en om een nog groter assortiment gespecialiseerde handelsartikelen voor vakmensen te kunnen opslaan, besloot het bedrijf een tweede stellingenmagazijn met een soortgelijk ontwerp te bouwen. De hal, die ongeveer 43 meter lang en 21 meter breed is, is gebouwd op basis van zes rijen stellingen. De acht meter hoge staanders ondersteunen zowel de dakconstructie als de buitenmuren. OHRA heeft de warme hal als aanbouw gerealiseerd met geïsoleerde, 60 millimeter dikke dak- en wandelementen.

Extra extern magazijn

Meer goederen kunnen worden opgeslagen in vijf 28 meter lange stellingen in het buitenmagazijn; net als in het stellingenmagazijn werden ook hier draagarm- en palletstellingen geïnstalleerd. Elke staanderrij draagt een dak met een overhang van een meter. De rijbaan waarop de goederen ter beschikking worden gesteld aan klanten loopt tussen het stellingenmagazijn en het externe magazijn. De rijbaan wordt afgedekt door een 13 meter breed dak dat het stellingenmagazijn en het externe magazijn met elkaar verbindt.

Flexibele opslag van zware lasten

De stellingen in de hal en ook in de buitenruimte worden gekenmerkt door hun hoge draagvermogen: de 1.250 millimeter lange draagarmen kunnen tot 1,2 ton worden belast, de belasting van de palletstellingen bedraagt max 4,5 ton. Om de diversiteit van de door Baucentrum Schneider vervoerde artikelen flexibel te kunnen opslaan, heeft OHRA de stellingen voorzien van roosters - zodat alles, van cementzakken tot europallets, op elke plaats in de stelling kan worden opgeslagen.