Naar hoofdinhoud springen

Schönereiter

Galerij

pallet racking, double sided, galvanized
pallet racking, galvanized
pallet racking, galvanized
cantilever racking, galvanized
cantilever racking, galvanized
cantilever racking, galvanized

Schönreiter: Meer ruimte voor een groter assortiment

Schönreiter Baustoffe, gevestigd in Essenbach bij Landshut, breidde zijn assortiment uit met grondstoffen, bouwmaterialen en hout. Het bedrijf creëerde de nodige opslagcapaciteit voor binnen- en buitengebruik met behulp van draagarmstellingen en palletstellingen van OHRA. De combinatie van de stellingtypen maakt een zeer flexibele opslag van verschillende bouwmaterialen mogelijk. Met een stellinghoogte van meer dan 7.500 millimeter kunnen de nieuwe goederen zeer ruimtebesparend worden opgeslagen.

Nadat het assortiment de afgelopen jaren gestaag was uitgebreid, breidde Schönreiter in 2017 het pand uit om opslagcapaciteit te creëren voor een nieuwe productportfolio met bouwmaterialen voor bouwbedrijven, en hout en houtmaterialen voor timmerbedrijven. Omdat de groothandelaar al gebruikmaakte van stellingen van OHRA en overtuigd was van de kwaliteit van het product en van advies, montage en leverbetrouwbaarheid, heeft Schönreiter ook de nieuwe opslagruimte uitgerust met OHRA-stellingen.

Het bedrijf koos voor een combinatie van draagarm- en palletstellingen: Dit maakt het mogelijk om een breed scala aan artikelen flexibel op te slaan. De stellingen zijn exact aangepast aan de eisen van het assortiment. In de draagarmstellingen van 7.510 mm op vijf opslagniveaus kunnen bijvoorbeeld drie pallets met isolatiemateriaal op elkaar worden gestapeld. Dankzij de veldbelasting van 4.500 kilogram kunnen zware goederen gemakkelijk worden opgeslagen in palletstellingen op europallets.

In het voormalige magazijn werden veel producten opgeslagen in blokopslag. Omdat ze niet gedeeltelijk konden worden gestapeld, werd er veel ruimte ingenomen. Bovendien betekende een first-in/first-out opslag altijd een hoge extra uitgave. Met stellingsystemen van OHRA kunnen de goederen nu zeer ruimtebesparend worden opgeslagen en ze blijven altijd gemakkelijk toegankelijk.

OHRA maakte ook indruk met de betrouwbare, tijdige levering en installatie van het systeem. Het montageteam toonde zich flexibel, omdat het vanwege onberekenbare weersomstandigheden niet mogelijk was om exact in te plannen wanneer de nieuwe betonnen oppervlakken sterk genoeg waren voor de montage van de stellingen.

Over Schönreiter Baustoffe:

De Schönreiter-groep is een familiebedrijf met meer dan 65 jaar ervaring als handels- en dienstenbedrijf voor bouw en modernisering. Op de locaties Essenbach b. Landshut, Grafing b. München en Tacherting heeft Schönreiter meer dan 250 mensen in dienst. Het bedrijf is geen volassortimenthandelaar maar een multispecialist, die zich toelegt op gespecialiseerde vakmensen, bouwfamilies, moderniseringsbedrijven en projectontwikkelaars en is een van de toonaangevende specialisten in gespecialiseerde bouwmaterialen in Beieren. Schönreiter is grootaandeelhouder van Eurobaustoff, Europa's grootste gespecialiseerde detailhandels- en inkoopsamenwerking en lid van Allianz BMV GmbH & Co. KG.