Naar hoofdinhoud springen

Schrijnwerkerij Schmidt

Galerij

cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels
cantilever racking with roof and solar panels

Schrijnwerkerij Schmidt: 40% meer opslagcapaciteit plus elektriciteit via het dak

Voor Schrijnwerkerij Torsten Schmidt is duurzaamheid niet alleen belangrijk voor de gebruikte houtsoorten: OHRA bouwde voor de Thüringer Schrijnwerkerij Torsten Schmidt een draagarmmagazijn dat niet alleen meer ruimte biedt voor houten panelen en massief hout, maar ook een dak met een fotovoltaïsch systeem ondersteunt. De schrijnwerkerij wist de opslagcapaciteit met 40 procent te vergroten en tegelijkertijd duurzaam opgewekte elektriciteit voor eigen gebruik op het dak te produceren.

De schrijnwerkerij die in Pößneck, nabij Jena, is gevestigd, ontwerpt en vervaardigt voornamelijk unieke stukken van massief hout of van hoogwaardige plaatmaterialen. Hiervoor haalt het bedrijf het hout dat het nodig heeft meestal bij lokale houthandelaren, zodat duurzaam beheer en korte transportroutes gemakkelijk te realiseren zijn.

Duurzaamheid speelde ook een rol in het nieuwe stellingensysteem, waarmee de schrijnwerkerij extra ruimte wilde creëren voor houtpanelen en massief hout: de 30 meter lange draagarmstelling die door OHRA werd geleverd, is voorzien van een fotovoltaïsche installatie die duurzame stroom opwekt voor de schrijnwerkerij. Hiervoor heeft OHRA het rek voorzien van speciale draagarmen en dakdragers. Ze maken een optimale dakhelling van 30 graden mogelijk voor het fotovoltaïsche systeem. Het dak zelf is bedekt met trapeziumplaten. De gehele onderbouw, inclusief de staanders van de draagarmstelling, is aangepast aan het gewicht van de zonnecellen. De 60 modules wegen gezamenlijk immers ca. 1.000 kilogram.

Met een hoogte van 3.740 millimeter op drie opslagniveaus, het bovenste is 1.700 millimeter hoog, biedt de draagarmstelling zelf voldoende ruimte voor de houtpanelen en het massief hout dat nodig is voor het schrijnwerk. De traploos verstelbare, 1.800 millimeter lange draagarmen dragen ieder tot 400 kilogram. De stelling is enkelzijdig uitgevoerd, de achterwand werd door de schrijnwerkerij zelf bekleed. Zo fungeert de stelling, die op de grens van het perceel staat, ook als geluidswerende wand.

Ondanks de speciale constructie die vereist is voor de fotovoltaïsche installatie, heeft OHRA de stelling in slechts zes maanden geïmplementeerd, vanaf opdrachtverstrekking tot ingebruikname. De stellingconstructie genereert al ongeveer een jaar ecologische elektriciteit voor het bedrijf. Bovendien kon Schrijnwerkerij Torsten Schmidt zijn opslagcapaciteit met 40 procent vergroten. Het concept van de draagarmstelling biedt een snelle, directe toegang tot de opgeslagen goederen. Hierdoor en door de flexibele, vrij hangende draagarmen wordt schade aan het hout tijdens de in- en uitslag vermeden.

Over Schrijnwerkerij Torsten Schmidt:

Het aanbod van Schrijnwerkerij Torsten Schmidt in Pößneck in Thüringen varieert van voordeuren en gevelbekleding tot ramen en meubels. Het bedrijf combineert een modern machinepark met vakmanschap. De schrijnwerkerij is ook buiten de grenzen van Thüringen actief. Lokale architectenbureaus en particuliere investeerders zijn al jaren vaste klant.