Naar hoofdinhoud springen

Sistema

Galerij

Sistema realiseert maximale opslagdichtheid met OHRA-draagarmstellingen

Opslag voor lange goederen voor aluminium raamprofielen

De specialist in logistiek Sistema srl in Collegno heeft in samenwerking met OHRA voor de ramenfabrikant F.T. alluminio srl in het Italiaanse Volpiano een nieuw magazijn voor aluminium profielen gebouwd. Dankzij de massieve staalprofielen van de draagarmstellingen van OHRA kon daarbij een 10 procent hogere opslagcapaciteit worden bereikt ten opzichte van de bij de aanbesteding gevraagde oplossingen.

F.T. alluminio is onderdeel van Fresia alluminio spa, een groep die systemen ontwikkelt en verkoopt voor aluminium raamkozijnen met hoog energierendement. Het logistieke centrum van de onderneming bevindt zich in Volpiano: Op 22.500 vierkante meters overdekt vloeroppervlak worden hier jaarlijks rond de 4000 ton aluminium profielen overgeslagen. Om de verdere groei van de onderneming veilig te stellen en om de dienstverlening aan de klanten te verbeteren, gaf F.T. alluminio opdracht aan de logistiekexpert Sistema voor onder andere de modernisering van de opslag voor lange goederen op de locatie Volpiano.

De opdracht voor de levering van de daarvoor benodigde stellingsystemen gaf Sistema aan OHRA Regalanlagen GmbH. Deze onderneming, die gevestigd is in Kerpen in Duitsland, is Europees marktleider en specialist in draagarmstellingen. Nadat Sistema de logistieke processen had geoptimaliseerd en voor de invoer en uitvoer een volautomatische kraaninstallatie had geselecteerd, optimaliseerden de experts van OHRA het draagarmmagazijn ten behoeve van een zo groot mogelijke opslagcapaciteit.

Daarbij profiteerden de planners van de stabiele, uit massief stalen profielen vervaardigde staanders van de OHRA-stellingen. Zo kon de beschikbare halhoogte volledig worden benut: Ondanks een hoogte van 13,7 meter staan de staanders vrij in de hal zodat de kraaninstallatie niet wordt gehinderd. Toch wordt de maximale doorbuiging van 1/200 bij de staandertoppen ook bij volledige belasting niet overschreden. Bovendien kon dankzij de stabiele staanders in vergelijking met de aanvankelijke planning (en met de vereisten van de aanbesteding) een extra eenzijdige stellinggang worden geïntegreerd. Dit komt overeen met een extra opslagcapaciteit van ongeveer 10 procent.

In totaal realiseert Sistema 30 stellinggangen met dubbelzijdige en vijf gangen met eenzijdige draagarmstellingen. In de 17 opslagniveaus met 550 millimeter lange draagarmen kunnen beladingseenheden tot 6500 millimeter lengte en ongeveer 500 kilogram gewicht worden opgeslagen. In totaal konden Sistema en OHRA door het samen ontwikkelde project voor Fresia alluminio een hoge opslagdichtheid op een kleiner oppervlak realiseren.

Over Fresia alluminio spa

Fresia alluminio is al meer dan 40 jaar geleden opgericht. Tegenwoordig is de Italiaanse onderneming met zijn hoofdlocatie in Turijn marktleider voor energie-efficiënte aluminium vensters en deuren. Ongeveer 90 medewerkers genereren een omzet van meer dan 30 miljoen euro.Naast het logistieke centrum in Volpiano waar ook een fabriek bij hoort, exploiteert de onderneming in Vado Ligure nog een opslaglocatie.

Over OHRA

Het in Kerpen bij Keulen gevestigde OHRA Regalanlagen GmbH biedt opslag- en stellingsystemen voor o.a. de bouwmaterialen- en metaalhandel en de houtsector. OHRA, de marktleider in Europa en specialist in draagarmstellingen, ontwikkelde onder andere de zelfborgende, inhangbare draagarm die vandaag de dag maatgevend is voor alle draagarm¬stellingsystemen. Deze wijkt bij stoten uit en laat ook de opgeslagen waren onbeschadigd. OHRA gebruikt voor zijn stellingsystemen uitsluitend hoogwaardige, massieve, warmgewalste standaard-constructie-staalsoorten. Vandaag de dag biedt OHRA, in vaste samenwerking met geselecteerde stelling- en transporttechniekleveranciers, volledige systeemoplossingen rondom draagarm- en palletstellingen aan, ook als algemeen ondernemerschap. Daarbij horen ook geautomatiseerde oplossingen met stelling-bedienings¬apparaten, verzamelstations, vrij configureerbare magazijn¬beheer-software en materiaal¬stroom¬computers. OHRA heeft eigen vertegenwoordigingen in 13 Europese landen.