Naar hoofdinhoud springen

Solvaro

Galerij

Elk persgereedschap zijn eigen plaats

Voor de veilige opslag van zijn dieptrekgereedschap heeft Solvaro, fabrikant van met name onderdelen van geperforeerde platen, op de stoel in het Hongaarse Szekszárd zware stellingen van OHRA geïnstalleerd. De vakken kunnen individueel worden aangepast aan de afmetingen van elk van de gereedschappen die tot zeven ton wegen. Dankzij de op maat gemaakte stellingconstructie zijn de waardevolle dieptrekwerktuigen te allen tijde beschermd tegen beschadiging. Omdat elk gereedschap een vaste plaats heeft, kan het snel en gemakkelijk uit het rek worden genomen en naar de dieptrekpers worden getransporteerd.

Dieptrekgereedschappen zijn dure maatwerkproducten, de investeringen voor een gereedschap bereiken snel een bedrag van zes cijfers. Want elk dieptrekgereedschap wordt voor elk door de klant besteld plaatwerkonderdeel individueel ontwikkeld en geproduceerd. Het afgewerkte dieptrekgereedschap moet bovendien bij de serieproductie efficiënt en met zo min mogelijk insteltijden worden gebruikt.

Precies voor dit doel heeft Solvaro een ultramodern magazijn ingericht waarin de dieptrekgereedschappen voor haar klanten worden bewaard. De nieuwe speciale stelling is door OHRA zo ontworpen dat de slots in de stelling individueel op de gereedschapsgrootte kunnen worden afgestemd. Zo krijgt elke tool een eigen, vaste ruimte toegewezen, wat de toegang vereenvoudigt. OHRA installeerde in totaal twee rekken met dubbele diepte en een enkele diepte. De rekken zijn tussen 9 en 11 meter lang en 5,5 meter hoog, de ladingen variëren van 6.000 tot 7.000 kilogram.

In vergelijking met de alternatieve opslag op de grond kan Solvaro met de nieuwe stellinginstallatie aanzienlijk meer dieptrekgereedschappen op het beschikbare oppervlak opslaan. Belangrijker is echter de directe, snelle toegang tot elk gereedschap: Een speciale vorkheftruck van Combilift die speciaal voor de dieptrekgereedschappen is aangeschaft, kan de zware gereedschappen gemakkelijk uit het rek tillen en rechtstreeks naar de dieptrekpers rijden. Tegelijkertijd is het dieptrekwerktuig dankzij de op maat gemaakte stellingconstructie te allen tijde beschermd tegen beschadiging.