Naar hoofdinhoud springen

thyssenkrupp Materials Hungary

Galerij

Hightech magazijnsysteem voor efficiënt ruimtegebruik

In plaats van een groter magazijn uit te rusten met vaste stellingen, realiseerde thyssenkrupp Materials Hungary zijn nieuwe magazijn voor kunststoffen platen met een verrijdbaar stellingsysteem van OHRA. Hierdoor kon de toonaangevende handelsonderneming voor staal, lichtmetaal, non-ferrometalen en kunststofmaterialen in Hongarije haar opslagcapaciteit aanzienlijk vergroten.

 

Groter productassortiment voor nieuwe markteisen

Tot nu toe sloeg thyssenkrupp Materials Hungary de kunststoffen platen, die tot 13 meter lang en 2100 millimeter breed zijn, op in stationaire draagarmstellingen. Om zijn ongeveer 4.000 partners betrouwbaar en snel te kunnen voorzien van een aanzienlijk grotere verscheidenheid aan producten en om te voldoen aan de veranderende markteisen, besloot het bedrijf zijn opslagcapaciteit te verdubbelen. De bouw van een nieuw magazijn was onvermijdelijk. Om het volume van de nieuwbouw en daarmee de bouwkosten zo laag mogelijk te houden, besloot thyssenkrupp Materials Hungary om de hal uit te rusten met een verrijdbaar stellingsysteem van OHRA.

 

Stelling van 50 meter op een verrijdbare wagen

Het systeem bestaat uit drie enkelzijdige stationaire draagarmstellingen die stevig in de vloer zijn verankerd en drie dubbelzijdige draagarmstellingen die op verrijdbare wagens zijn gemonteerd. Door de wagens te verplaatsen tot een compact opslagblok, is er altijd maar één gangpad open voor gebruik met een vierwegheftruck: de benutting van de ruimte is dus optimaal. De verrijdbare stellingen zijn elk bijna 50 meter lang en 6,5 meter hoog. 2,1 meter lange draagarmen vormen vijf opslagniveaus en kunnen elk een lading tot 800 kilogram dragen. In totaal wordt elke wagen beladen met maximaal 528 ton. Ondanks deze belasting verplaatsen de wagens zich met een snelheid van ongeveer 4 meter per minuut - u hoeft dus niet lang te wachten tot de 4,59 meter brede gang opengaat.

 

Snellere toegang tot meer artikelen

Dankzij het verrijdbare stellingsysteem realiseert thyssenkrupp Material Hungary een zeer compacte opslag. Tegelijkertijd kan de opslagcapaciteit worden verdubbeld en kan een groter productassortiment worden opgeslagen. De combinatie van draagarmstellingen en de relatief hoge snelheid van de wagens zorgt voor een snelle, gerichte toegang tot individuele artikelen.

 

Over thyssenkrupp Materials Hungary:

thyssenkrupp Materials Hungary is de toonaangevende handelsonderneming voor staal, lichtmetaal, non-ferrometalen en kunststoffen materialen in Hongarije. De dochteronderneming van thyssenkrupp AG voorziet de Hongaarse industrie van een breed aanbod aan producten, verschillende materiaalverwerkingsopties, grote opslagcapaciteiten en een verkoopnetwerk dat het volledige land bestrijkt. thyssenkrupp Materials Hungary biedt zijn klanten totaaloplossingen door de hoogwaardige levering van materialen aan te vullen met aanvullende diensten. Er zijn altijd meer dan 3.200 artikelen op voorraad, die binnen 24 uur na bestelling worden geleverd.