Naar hoofdinhoud springen

Trend Hout

Galerij

Zes vrachtwagens vol staal

Met een nieuw logistiek centrum in Hattemerbroek in Nederland heeft Trendhout aanzienlijk meer opslagcapaciteit en grotere efficiëntie in de logistiek bereikt. De fabrikant van exclusieve tuinhuizen koos voor stellingsystemen van OHRA. In slechts twee weken installeerde de specialist voor stellingen voor zwaar gebruik een staalvolume van zes volgeladen vrachtwagens – daaruit ontstond een stellingsysteem met 390 meter draagarmstellingen en opslagruimte voor 1.422 pallets.

Meer efficiëntie en capaciteit vereist
Voorheen werden de voorraadartikelen – luifels, tuinhuizen, ramen en deuren tot glazen schuifwanden en werkhout – op gedecentraliseerde locaties opgeslagen. De ordervoorbereiding was dienovereenkomstig tijdrovend en arbeidsintensief, en de opslag nam ook relatief veel ruimte in beslag door de lage hoogte van de vorige stellingen. De efficiëntie en opslagcapaciteit van de vorige magazijnen hadden echter hun grenzen bereikt gezien de positieve bedrijfsontwikkeling van Trendhout. Het bedrijf besloot daarom een nieuw logistiek centrum te bouwen in Hattemerbroek.

Op maat gemaakte lay-out van het systeem
Trendhout gaf OHRA, al meer dan 40 jaar een van de Europese marktleiders voor zware stellingen, de opdracht om het stellingsysteem voor het nieuwe logistieke centrum te realiseren. In nauwe samenwerking met Trendhout ontwikkelden de logistieke experts van OHRA een lay-out die de opslagcapaciteit in de beschikbare ruimte maximaliseerde. Het resultaat was een combinatie van draagarm- en palletstellingen.

Hoog bodemgebruik
Het ontwerp als smallegangenmagazijn zorgt voor een hoge mate van bodemgebruik, terwijl geleidingsrails op de stellingpoten het manoeuvreren van de vorkheftrucks in de gangpaden vergemakkelijken. Dankzij de hoogwaardige constructie van volwandige, warmgewalste stalen profielen kan met de stellingen ook de hoogte van de ruimte volledig worden benut: De palletstellingen bereiken een hoogte van 6.600 millimeter, de draagarmstellingen 6.080 millimeter.

Klaar voor verdere groei
Met het nieuwe stellingsysteem is Trendhout nu weer klaar voor verdere groei: Er is aanzienlijk meer opslagcapaciteit beschikbaar, de efficiëntie en benodigde tijd voor het ordervoorbereiding zijn aanzienlijk verbeterd, de voorraad is nu geordend en overzichtelijk, en de leveringsbetrouwbaarheid is toegenomen.