Naar hoofdinhoud springen

Vehmeyer

Galerij

pallet racking galvanized
pallet racking for high loads
cantilever racking with 10 storage levels
cantilever racking
cantilever racking
cantilever racking galvanized, pallet racking system
pallet racking galvanized

Effectievere logistieke processen en een beter overzicht

Vehmeyer, één van de grootste handelaren in bouwmaterialen in het Emsland, heeft zijn opslagcapaciteit aanzienlijk uitgebreid met een nieuw magazijn van 5.800 vierkante meter. Binnen een strak tijdsbestek leverde en installeerde OHRA meer dan 25, soms meer dan 42 meter lange en meer dan 7 meter hoge, draagarm- en palletstellingen. Nu kan de grote verscheidenheid aan bouwmaterialen veel overzichtelijker worden opgeslagen. De klanten ontvangen hun goederen sneller, de logistieke processen zijn gestroomlijnd en de algehele materiaalbeschikbaarheid is verhoogd.

Voordat het nieuwe magazijn in 2018 werd gebouwd, werden de goederen (bouw- en constructiematerialen, houtproducten, wegen-, tuin- en landschapsbouwmaterialen, tegels en interieurinrichting evenals ijzerwarenartikelen) opgeslagen in uitgebreide constructies in kleine hallen met een maximum van drie tot vier opslagniveaus. Dit beperkte de efficiëntie van de logistieke processen en het was voor klanten moeilijk om de juiste goederen te vinden. Daarom besloot Vehmeyer alle goederen samen te brengen in een nieuw, centraal magazijn. Voorwaarde hiervoor was een stellingsysteem waarmee de grootst mogelijke opslagcapaciteit op de beschikbare ruimte kon worden bereikt. 

Daarom koos Vehmeyer voor OHRA. Het bedrijf produceert bijzonder robuuste draagarm- en palletstellingen uit warmgewalste, stalen profielen. Dit maakt hoge belastingen met een slank ontwerp mogelijk - en zorgt zo voor een goed ruimtegebruik. Daarnaast beschikt OHRA over de productiecapaciteit om een dergelijk omvangrijk project binnen een strak tijdsbestek te realiseren. 

In totaal leverde OHRA meer dan 25 draagarm- en palletstellingen voor binnen en buiten. Elke stelling is individueel afgestemd op de plaats van installatie en de goederen die moeten worden opgeslagen. Zo zijn de liggerlengtes voor palletstellingen tussen 2.400 en 4.500 millimeter, voor liggerbelastingen van 3 tot 5,5 ton. Het draagvermogen van de OHRA-stellingsystemen zorgt voor een goede benutting van de halhoogte met zes opslagniveaus in de palletstellingen. Hetzelfde geldt voor de draagarmstellingen: ze hebben een draagvermogen tot 6.750 kilogram per staanderzijde. Afhankelijk van de goederen kunnen er zo tot negen opslagniveaus worden gerealiseerd. De vrijhangende armen met een draagvermogen van 750 kilogram maken een gemakkelijke aanpassing aan een veranderend goederenassortiment mogelijk. 

Het stellingsysteem biedt daarmee de nodige capaciteiten voor verdere uitbreiding en is een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van Vehmeyer.

Over Vehmeyer:

De wortels van de E.A. Vehmeyer OHG liggen in 1805, toen Ernst August Vehmeyer een steenbakkerij oprichtte. Later werd zijn bedrijf aangevuld met een zagerij. De steenbakkerij bestaat tegenwoordig niet meer, maar Vehmeyer exploiteert de grootste naaldhoutzagerij in Noordwest-Duitsland. Daarnaast breidde het bedrijf de handel in hout en bouwmaterialen voortdurend uit, exploiteert het een eigen ijzerhandel in Haselünne en levert het aan particuliere en professionele klanten tot ver buiten het Emsland. 109 medewerkers genereren een jaaromzet van meer dan 40 miljoen euro.