Naar hoofdinhoud springen

40 Years OHRA – we will “rack” you!

OHRA heeft zich als producent van opslag- en stellingsystemen vooral gespecialiseerd in lange en zware opslaggoederen en is vandaag de Europese marktleider en specialist op gebied van draagarmstellingen.

 

In 2019 viert het bedrijf zijn 40-jarig jubileum onder het motto: “40 jaar OHRA – we will “rack” you!”.

De grondslagen van het bedrijf gaan terug naar de jaren zestig, toen oprichter Ottokar Hölscher zijn vorkheftruckhandel aanvulde met de verkoop van op maat gemaakte stellingen. Al snel begon het bedrijf zijn eigen stellingsystemen te produceren. Deze omvatten draagarmstellingen die tegemoet kwamen aan de behoefte van de markt aan stellingen voor de opslag van lange goederen. OHRA heeft de horizontaal bevestigbare, zelfborgende draagarm gepatenteerd, die vandaag de maatstaf is voor alle draagarmstellingen. Dankzij deze ontwikkeling kan de vakindeling  van de draagarmstellingen snel en zonder gereedschap worden gewijzigd. De draagarm geeft mee bij botsingen, wat de stellingen, de vorkheftrucks en vooral de goederen beschermt. In 1979 bracht Ottokar Hölscher de stellingendivisie onder in een afzonderlijk bedrijf: OHRA Regalanlagen GmbH werd geboren.

Tegenwoordig zijn alle dragende delen van OHRA-stellingen, of het nu pallet- of draagarmstellingen zijn, gemaakt van warmgewalste, massiefwandige stalen profielen. Dit maakt hoge belastingen mogelijk terwijl het tegelijkertijd een slank ontwerp blijft. Met deze efficiënte stellingsystemen heeft OHRA zich in het bijzonder gevestigd in sectoren zoals de handel in bouwmaterialen of houtverwerking. "Bovendien hebben we altijd speciale oplossingen voor verschillende industrieën aangeboden - ook dankzij ons uitgebreide assortiment accessoires, waarmee onze schappen kunnen worden uitgerust voor een breed scala aan taken", benadrukt Thomas Jerschkewitz, Sales Manager Duitsland bij OHRA. Opbergoplossingen van OHRA zijn nu bijvoorbeeld te vinden in operahuizen, bij auto-recyclers of in jachthavens (voor de overwintering van jachten). OHRA komt ook tegemoet aan de trend naar de bouw van opslaghallen en automatische oplossingen doordat haar eigen projectafdeling ook grotere bouwprojecten kan begeleiden. "Met deze klantgerichtheid hebben we een duidelijk voordeel ten opzichte van onze concurrenten", zegt Raymond Wolsey, Export Sales Manager.

OHRA is optimistisch over de toekomst. Andreas Hölscher, zoon van de oprichter van het bedrijf en nu algemeen directeur van OHRA, is vol vertrouwen: "Dankzij onze marktpositie zijn we steeds